alapítva 1996

Weboldal audit

A weboldalak, webáruházak, vagy az Interneten elérhető bármely webes megoldás független szakértői vizsgálata, vagyis egy weboldal audit nagymértékben javíthatja azok minőségét, jövedelemtermelő képességét.

Weboldal audit szempontok

Ezen oldalak auditálását a következő szempontok szerint végezzük:

  • Felhasználói felületek (usability) és ergonómia. A vizsgálatot objektív és szubjektív tényezők és vélemények alapján végezzük. Hangsúlyt fektetünk a hazai és a nemzetközi szokásokra, ajánlásokra és trendekre, felhasználói teszteket hajtunk végre.
  • Nemzetközi szabványok és böngészők. Megvizsgáljuk, hogy az adott oldal megfelel-e a nemzetközi szabványoknak (XHTML és CSS validitás), és megvizsgáljuk az oldalt böngésző kompatibilitás szempontjából is, a legelterjedtebb böngészőkre fókuszálva.
  • Keresőoptimalizáltság. Keresőoptimalizálás felmérése során az úgynevezett onpage és offpage jellemzőkre vonatkozóan is vizsgáljuk a weboldalt. Onpage esetében elsősorban a kód felépítésére, technikai megoldások alkalmazására vagy azok hiányára, valamint a tartalom felépítésére, az esetlegesen célozni kívánt kulcsszavak, kifejezések és a tartalom kapcsolatára irányul vizsgálatunk. Az offpage vizsgálat az oldal erősségének megállapítására vonatkozik (link mennyiség, link minőség, relevancia stb.).
  • Sebesség. A weboldal betöltődési idejét, valamint a betöltődést befolyásoló tényezők egész sorát vizsgáljuk meg annak érdekében, hogy a weboldal felépülési idejét akár másodpercekkel is megrövidíthessük.
  • Webanalitika, webstatisztika. Amennyiben elérhető a Google Analytics weboldalra vonatkozó statisztikája, lehetőségünk nyílik elemezzük a weboldal forgalmának elemzésére. A statisztikai adatok vizsgálata után javaslatokat teszünk a továbbfejlesztésére, módosításokra.
  • Versenytárs elemzés. Rövid, összehasonlító és feltáró elemzést készítünk versenytársai online jelenlétéről.

Konkrét javaslatok

Természetesen a jelentés nem csupán a feltárt hibákra és problémákra hívja fel a figyelmet, hanem valamennyi vizsgált terület esetében konkrét javaslatokat is megfogalmaz.