alapítva 1996

Virtuális szerver üzemeltetés

A virtuális szerver (VPS) szolgáltatás esetén egy fizikailag is létező szerver, dedikált szeletéről van szó, amellyel viszont megkapjuk az önálló szerver nyújtotta előnyök teljes skáláját. Szolgáltatásunk a valós webszerverrel egyenértékű bérleti szolgáltatást kínál, indulóköltség nélkül, valamint költséghatékony alternatívát nyújt a fizikai szerver bérlet, rendszer adminisztrációs és co-location szolgáltatások kiváltására.

Egyedi igények, alacsony költségek, környezettudatosság

A virtuális szerver szoftveres környezete teljesen személyre szabható ellentétben a webtárhely szolgáltatással. A szerveren nem csak webes-, hanem tetszőleges IP szolgáltatást (FTP, levelezés stb.) üzemeltethetünk.

További előnyök:

  • Amennyiben rövid ideig nagy kapacitásra van szükségünk, elegendő, ha virtuális szervert bérelünk, így időt és pénzt spórolva meg, mert ez a szolgáltatás akár 1 napon belül rendelkezésünkre állhat.
  • A virtuális szerver esetén minden esetben elég a tényleges igényeknek megfelelő kapacitást igénybe venni, amely rugalmasan, rövid időn, akár 5 percen belül is bővíthető.
  • Nem utolsó szempont a szolgáltatás környezeti terhelése. Az első üzembe állított virtuális szerverünkkel 5 db régi szervert váltottunk ki, miközben kapacitásának negyedét sem használtuk fel.
  • Ügyfeleink részére a virtuális szerver-szolgáltatásunkat előretelepített Linux operációs rendszerrel adjuk át, illetve SSH hozzáférést biztosítunk.
  • A beállított virtuális környezet tűzfallal védhető, amely megvédi a szerveren tárolt érzékeny adatokat akkor is, ha a felhasználó által telepített tűzfalat sikerül kijátszani.

Magas üzembiztonsági mutatók

Cégünk virtuális szerver szolgáltatásának alapját Dell Poweredge szerverek biztosítják, minden esetben 2 processzor - processzoronként 4 vagy 6 maggal -, redundáns hotswap tápegység, RAID vezérlővel, hotswap SAS HDD-vel. A virtuális szerver szolgáltatásunk áramellátását redundáns APC szünetmentes hálózat, automatikus aggregátor biztosítja. Hálózati oldalon Cisco hálózati elemek és 3 BIX irányú és 2 külföldi csatlakozás garantálja, hogy a szerver mindig elérhető legyen.