Üzemeltetés

Magas színvonalú szolgáltatás

Üzemeltetési szolgáltatásainkat üzleti ügyfeleink igényei szerint alakítottuk ki. Célunk az, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsuk számukra. Ennek alapja a jó minőségű Internet csatlakozás, illetve a dedikált szolgáltatásokat nyújtó szerver háttér, valamint a saját üzemeltetési környezet. Az üzemeltetési szolgáltatások esetében, az adatok biztonságos kezelése érdekében saját szerver központot üzemeltetünk Budapesten, a Victor Hugo utcában található BIX-ben, ahol a szervereinkhez harmadik fél nem férhet hozzá.

Szervereink internetelérés sebessége garantált Gigabites, és mind a belföldi, mind a külföldi csatlakozásunk redundáns, hogy egy-egy vonalszakadást észrevétlenül tudjunk kezelni.

Tagjai vagyunk az Internet Szolgáltatók Tanácsának, így közvetlen módon tudunk domain nevet regisztrálni.

Saját szakembereink felügyelik eszközeinket, így rugalmasabban tudunk beavatkozni, amennyiben az szükséges.

Szolgáltatásunk vállalt rendelkezésre állása alap esetben 99,6%, de a kialakított technikai feltételek miatt 99,9%-os emelt rendelkezésre állást is tudunk vállalni. Az elmúlt években a szolgáltatásaink valós, azaz mért rendelkezésre állása 99,9% felett volt.

Üzemeltetés során alkalmazott eszközök

Minden eszközünk, beleértve a szolgáltatásainkhoz alkalmazott szervereinket is, jellemzően közép és felső kategóriás készülékek, több neves gyártó (Dell, HP és IBM) termékei. A választásnál elsődleges cél a kiemelt rendelkezésre állás, így eszközeinket minden esetben redundáns tápegységgel, RAID vezérlővel, üzem közben cserélhető háttértárolókkal és vezérlőkártyákkal látunk el az adatvesztés elkerülése érdekében. Természetesen üzemeltetési szolgáltatásainkat külön adatbázis-, fájl-, web- és levelező szervereken valósítjuk meg.

Hálózati eszközeink CISCO termékek, amelyek az esetleges külső támadásokra felkészülten túlméretezettek. Szünetmentes áramforrásaink az APC termékei, amelyek biztonságos hátteret biztosítanak a szerverek dupla tápegységei számára.

Üzemeltetési szolgáltatásaink között megtalálható a webszerver, a virtuális szerver és a behelyezett szerver üzemeltetés, de a rendszerfelügyelet és a domain regisztráció is, így üzemeltetési szolgáltatásunk az igények teljes skáláját le tudja fedni.